Fotografering 1 på Fotografiska akademin Grundkurs

Kursen uppdelad på 50% teknik, exponering (ISO bländare slutartid) fokusering, objektiv, kreativ exponering och 50% bildkomposition, bildkommunikation, ljus, det egna fotografiska språket och betraktarens roll och tolkning.

Fotografering  3 på Fotografiska akademin i Personligt bildspråk

Lära mig se mina dina egna styrkor och svagheter och du har en idé om hur jag ska gå vidare för att bli en ännu bättre fotograf. Innehåll: Bildspråkets byggstenar – finns det egentligen någon bildspråkets grammatik?  Bildseendet är grunden till allt bildskapande.  Skönhet, dramatik och mystik – tidlösa ämnen.  Öppet eller slutet – hur komplex ska en bild vara? Autenticitet – hur känner betraktaren att bildskaparen är ”äkta”. Utrustning, kunskap och färdighet. Iakttagelseförmåga, kreativitet och personlighet. Vision, motivation och signatur. Igenkänningens och överraskningens betydelser.

Workshop "Höst" i Tyresta Nationalpark med Claes Grundsten

Guidad landskapsfotografering. Medverkan och handledning av Claes Grundsten under hela helgen. Föredrag och efterbearbetning av Claes Grundsten. Fotoutställning i Naturum och Caféet i Tyresta by. 

Workshop "Vinterlandskap" i Borgafjäll Lappland med Serkan Günes

Fotografering i ett orört vinterlandskap, öppna vidder och djupa skogar. Två heldagar på skoter i orörd natur. Fotohandledning och föredrag av Serkan Günes.

Workshop "Det intima landskapet"  i Tyresta Nationalpark med Hans Strand

Ämnad för de små landskapen vi har framför våra fötter. Den ska öppna era ögon för bilder med personliga uttryck i färg och form.

Fotoresa/workshop på KGB-Fängelse i Estland med Marcus Johansson icepic.se 

 "Kreativ fotografering i en östgötsk djungel" med Niklas Virsén

 "Morgondimma i höstlandskap" Knuthöjdmossen med Anki Hammar

Utställningar:

Naturfotodagen Västerås 2017.  Aros fotoklubb

Vårsalong Biblioteket Västerås 2018. Aros fotoklubb

Naturum Cafe Tyresta By 2019